Smart ha egen laddstation till elbil

En laddstation till elbil är smart att installera hemma, om det är så att du har en elbil. Med en laddstation till din elbil så kan du ladda upp den, på rätt sätt. Förvisso går det att ladda den via vanligt uttag, men det är inte att rekommendera att du gör det. Det eftersom att det mindre säkert samt att det går mycket saktare att ladda upp den på det sättet. Fördelar med en laddbox är:

  • Laddar din elbil snabbt
  • Laddar din elbil säkert
  • Tillförlitlig laddning

Du kanske alltid annars åker iväg till en laddstation nära dig, eller laddar via ditt vanliga uttag? Det kan du slippa genom att satsa på ha en egen laddbox hemma.

Ledda din elbil med en laddstation

Du bör ha en laddstation till elbil för att ladda upp den. Grejen är nämligen som så att vanliga uttag i väggen, de är inte utformade att tåla en hög belastning under längre tid. Det gör att det kan bli värmebildning samt en brandrisk att ladda via den. Vägguttag kommer dessutom inte med en dedikerad säkring, så överbelastas den, så tar det lång tid att ladda din elbil.

Många bilar levereras dock med en så kallad Mode 1-kabel, för vanliga uttag, men den ska bara användas vid nödfall.

Installera en laddstation för elbilen

Det är många fördelar med att installera en laddstation till elbil hemma hos dig själv. Du kan ladda din elbil snabbt och säkert då den är anpassad just för att ladda upp elbilar med. Om du vill hitta en bra laddstation så kan du kolla in DT Energi.