Placera dina servrar i en serverhall med co-location

Det finns gott om alternativ för att servrar och det är för många företag och verksamheter en bra idé att se över detta. Servrar underlättar trots allt arbetet och kan göra allt lite lättare och smidigare men innebär även att filer kan sparas centralt. Utöver detta kan det också innebära att man får tillgång till bättre hårdvara att använda vid olika tillfällen. Därför kan co-location vara ett alternativ som både håller hårdvaran säker och samtidigt ger dig tillgång till servrarna på ett effektivt sätt. Att hålla sin data säker är trots allt grundläggande.

Då behöver man tänka på två saker för att minska risken att någon olovligen tar sig in på servern. De digitala ingångarna men även att en person får fysisk tillgång till servern. Genom att ha servrarna i en datahall med hög säkerhet kan man ta bort risken för att någon får fysisk tillgång till dem. Samtidigt som det också innebär att man får hjälp om en hårdvara måste bytas ut.

Co-location är billigt och ger dig större kontroll

Idag kan du hyra servrar från företag för att använda dem i verksamheten. Dock har du inte alls samma kontroll över vilken hårdvara som finns i servrarna du hyr. Det kan vara svårt att uppgradera dem när det behövs. Samtidigt som det också i längden kostar mer än att köpa egna servrar. Välj co-location, skaffa dina egna servrar och du kan byta ut dem vid behov. Det ger dig snabbare uppkoppling och en högre säkerhet mot om de finns i företagets lokaler. Samtidigt som det innebär att du inte behöver någon som kan byta ut hårdvaran dygnet runt. Gör verksamheten mer effektiv och se över säkerheten för datahanteringen.