bf69c9239efa09da_org

Dagens moderator, Kattis Ahlström är en välmeriterad programledare, moderator och tidigare generalsekreterare för Bris.

Skarpa framtidsanalyser och kreativa diskussioner med Fredrik Reinfeldt och John Hope Bryant på temat en hållbar morgondag. Dessutom ett officiellt besök av H.K.H. Prinsessan Sofia. Det är vad som väntar på näringslivsdagen A Sustainable Tomorrow i Båstad den 4 augusti.

Näringslivsdagen A Sustainable Tomorrow arrangeras av Gränslösa Möten och är en del av Seglarveckan i Båstad. Programmet startar klockan 09.00 med tidigare statsministern och EU-ordföranden Fredrik Reinfeldt som kommer att tala under rubriken förändringar i Sverige, Europa och världen. Det handlar bland annat om hur människor söker förutsägbarhet och vad som krävs för att anpassa sig till framtiden. Han beskriver också vilka strukturella och kulturella förändringar som vi kan förvänta oss till följd av befolkningstillväxten och en stigande medelålder i Europa.

Därefter följer ett föredrag av John Hope Bryant, en framgångsrik amerikansk affärsman som är grundare av välgörenhetsorganisationen Operation HOPE samt rådgivare till president Barack Obama. Han ger en global bild av världens hälsotillstånd med konkreta exempel på hur vi alla kan bidra till en hållbar morgondag med tillväxt. John tar ett praktiskt grepp kring hur man bryter negativa mönster och utanförskap med hoppet som drivkraft för förändring. Han har stor erfarenhet av integrationsprojekt och har bland annat skrivit boken How the Poor Can Save Capitalism (2014). Förmiddagen avslutas med ett kreativt samtal mellan Fredrik Reinfeldt och John Hope Bryant under ledning av Kattis Ahlström.

– De senaste dagarnas händelser kopplat till Brexit gör näringslivsdagen i Båstad än mer aktuell. En färsk nulägesbild från två erfarna ledare kombinerat med ett personligt samtal om hur vi bör se på utmaningar och möjligheter, såväl samhälls- som affärsmässiga, för att förbli i framkant inom våra olika områden, säger grundaren av Gränslösa Möten Bosse Nilsson.

Läs mer och boka biljett