Bastad_background01

Seglarveckan i Båstad kommer under 2016 att innefatta bland annat Svenska Mästerskapen i Express och tävlingar i Farr 30 och C 55. Men för de som inte känner till Båstad, vad finns det att berätta om den lilla mysiga centralorten som även är Sveriges tennismecka?

Tennisen
De flesta känner säkert till tennisveckan som går i Båstad varje år. Eliten för både herrar och damer kommer till Båstad och spelar Swedish Open. I år spelar herrarna den 9-17 juli och damerna

17 -24 juli. Turneringen i Båstad brukar årligen röstas fram av spelarna till den trevligaste turningeringen på touren, vilket är ett fantastiskt betyg även för Båstad som ort.

Swedish-open-men

 

Hamnen
Den fina hamnen i Båstad är av båtmänniskorna känd för sin mysiga atmosfär. Utmed hamnen ligger det krogar, butiker och även en paddeltennisbana. Stora yachter blandas med mindre segelbåtar och lokala fiskebåtar vilket ger en härlig blandning av människor. Hamnen är nyligen muddrad och förfinad och hamnvärdarna ser till att det alltid är fräscht i omgivningarna.

Stranden
Precis bredvid hamnen ligger Båstads härliga sandstrand tillsammans med kallbadhuset. På stranden ligger även After Beach-hak och restaurang där man kan ta sig en öl och titta på solnedgången.

Seglingsarrangemang
Arrangören Sailing Båstad har sedan 2010 arrangerat högklassiska seglingstävlingar i Båstad. Först ut var X-yacht Scandinavian Cup 2010 och det har sedan fortsatt med bland annat EM i Starbåt, NM i Drake, VM i Farr 30, SM i CB66, SM i Melges 24, SM i Kona, EM i Drake, Junior SM… Och sedan många år tillbaka seglas Mästarnas Mästare i Båstad.

Att göra
I Båstad under Seglarveckan finns det massor med events och aktiviteter att göra. Från vattenaktiviteter till konserter och party! Legendariska Peppes Bodega kan väl knappast ha undgått någon, på sommaren är det Sveriges bästa nattklubb dit människor, både kungliga och vanliga, från hela Sverige vallfärdar för att festa till långt in på morgonen. Under fredag 5/8 och lördag 6/8 kommer Diggiloo att uppträda på centre courten. Vi kan lova att ni inte kommer behöva sitta sysslolösa under Seglarveckan…