Den 4 augusti får Båstad och Seglarveckan Sverigeexklusivt besök av amerikanske superentreprenören, filantropen och tillika rådgivaren till president Barack Obama, John Hope Bryant. Under denna unika näringslivsdag är John Hope Bryant keynote speaker.
Temat för dagen är Sustainable Leadership.

JHB

Den 4 augusti besöker John Hope Bryant Båstad och Seglarveckan.

Det är ett fullspäckat program som står på agendan när en gränslös hållbarhetsdag i ett för Sverige nytt format går av stapeln den 4 augusti. Platsen är Båstad, mitt under pågående Seglarvecka. Syftet med dagen är att med ett gränslöst tänk etablera en helt ny standard för möten och utveckling med fokus på det hållbara samhället. Bosse Nilsson hos arrangören Gränslösa Möten är oerhört nöjd med bokningen av John Hope Bryant, som kommer att tala på temat Sustainable Leadership.

– Att vi får John Hope Bryant som invigningstalare under näringslivsdagen känns nästan overkligt. Han är en av USA:s mest profilerade affärsmän och grundare av välgörenhetsprojektet HOPE samt Global Dignity tillsammans med professor Pekka Himanen och Kronprins Haakon av Norge. Dessutom är han rådgivare till president Barack Obama och innan dess till både George W. Bush och Bill Clinton. Det är hedrande att han vill komma hit och det är med stolthet vi hälsar honom välkommen till Sverige.

Vill bryta barriärer

Tanken med Gränslösa Mötens näringslivsdag är att bryta barriärer och sätta en ny standard i Sverige för hur nätverkande kan gå till. Med ett gränslöst tänk vill man brygga broar mellan näringsliv, politik, idrott, utbildning och det offentliga. Modellen har utvecklats under tre år och nu är tiden mogen för en Sverigelansering och internationell anknytning.

– Vi tar det bästa från olika världar och sätter samman i en kontext som passar år 2016. Allt för många mötesplatser och nätverk har påbörjat sin egen avveckling genom att bli allt för homogena och bekräftande. Vår filosofi bygger på att utveckling, såväl affärsmässig som samhällelig, endast kan skapas med stabila gemensamma värdegrunder men genom möten med helt olika människor från olika branscher, med olika referensramar, erfarenheter och bakgrunder. I dessa möten finns en dynamik som ofta inte tas tillvara så som den borde. Detta vill vi ändra på genom Gränslösa Möten och skapa en näringslivsdag helt olik någon annan i Sverige, säger Bosse Nilsson, grundare av Gränslösa Möten.

 Sagt om John Hope Bryant:
“John Bryant is a 41-year-old whirlwind of ideas and action. Lean, intense, focused, and completely positive in his belief in the potential of poor people to prosper, with ‘a hand up and not a hand out.’”
– President Bill Clinton från boken GIVING, 2007

Pekko Svensson
Projektledare för Seglarveckan Båstad
+46 (0)70 647 80 47
www.seglarveckanbastad.se
pekko@seglarveckanbastad.se

Bo Nilsson
För mer info om Näringslivsdagen, vänligen kontakta:
+46 (0)70-527 61 12
www.granslosamoten.se
info@granslosamoten.se

Om Seglarveckan
Seglarveckan i Båstad är ett årligt återkommande event första veckan i augusti. VM, EM, NM och SM seglas regelbundet under veckan. Seglarveckan Båstad är mötesplatsen för den aktiva familjen som vill prova på olika vattensporter. Det arrangeras även föreläsningar och aktiviteter för näringslivet. För mer info: www.seglarveckanbastad.se