Ankomstinformation

Snart är det dax att samlas i Båstad och göra upp om titeln. Vi ser framemot detta. Här kommer information som framförallt är riktad till supportpersoner och coacher.

Vi är många som ska samsas i hamnen. Båstad har sin sommarpeak under Seglarveckan vilket innebär massor av sommargäster. Boka boende så snart ni kan!

För er som ska campa eller har med husbil/husvagn hänvisar vi till Båstad Camping. Det finns tyvärr ingen plats i hamnområdet.

Kommer ni seglandes förboka plats hos Ulf vår hamnkapten +46(0) 730-93 35 22, ulf@bastadhamn.se

Bilparkering sker på Prästaliden som är avgiftsbelagd (10 kr/tim eller 50 kr/dygn). Det går bra att släppa av och hämta seglare i hamnen men lämna inte bilen för det finns risk för P-bot. Tipset är att på morgonen parkera direkt på Prästaliden och gå ner för backen till hamnen, det tar ca 5 minuter.

Alla coachbåtar / supportbåtar ingår i säkerhetsorganisationen.

Det finns två alternativ.

1. Registrera er i Race Office och kvittera ut identifikation som ska fästas på båten. Båten ska vara utrustad med VHF, dödmansgrepp, bogserlina samt flytvästar till samtliga ombord. Hamnplatsavgiften 500 kr gäller hela veckan och inkluderar slipavgift, hamnavgift och trailerparkering. Avgiften betalas vid registrering och båtplatserna blir på samma sätt som under JSM.

2. Registrera er som funktionärsbåt. Då disponerar seglingsledningen er och båten. I gengäld får ni bränsle, låna VHF, mat och fri hamnplatsavgift precis som övriga funktionärer. Samt bästa platsen på havet.

Vi hoppas på att ni väljer funktionärsbåts alternativet och vi blir glada om ni hör av er i god tid före ankomst via mail till pekko@sailingbastad.se för besked.

Tills vi hörs igen ha en fortsatt trevlig sommar.

Båstad 2019

Pekko Svensson / Hans Ramne / Anders Larzon / Morgan Sundén